Què és el certificat d'eficiència energètica d'edificis existents?

És el document redactat per un tècnic qualificat, després de visitar l'immoble i realitzar els càlculs necessaris per valorar els consums teòrics d'aquest en funció del tipus de tancaments i instal·lacions observades.

Aquest es l'únic document que permet la seva validació a l'ICAEN per tal d'obtenir l'etiqueta d'eficiència energètica.

Altres preguntes freqüents:

- Perquè necessito el certificat d'eficiència energètica?

L'aparició del Real Decret 235/2013 obliga, des de l'1 de juny de 2013, a tots els immobles d’ús residencial o terciari a mostrar l'etiqueta d’eficiència energètica al futur comprador o llogater, i a lliurar-la en el moment de signar el contracte de lloguer o compravenda, igual que es fa ara amb la cèdula d’habitabilitat.

Per aconseguir l'etiqueta d'eficiència energètica és necessari presentar a l'ICAEN el certificat d'eficiència energètica redactat per un arquitecte o un altre tècnic reconegut.

- Quan trigaré a tenir el certificat?

El certificat el tindrà disponible en 48h o menys, després de la visita a l'immoble.

L'obtenció del certificat en terminis molt inferiors, només és possible a partir de la simplificació del procés d'introducció de dades en el sistema de càlcul, en detriment de la qualificació final obtinguda.

Per això en A2 arquitectes som partidaris, de realitzar una feina acurada que permeti obtenir la millor qualificació possible pels nostres clients.

- És possible realitzar el certificat sense visitar l'immoble?

Tot i que hi pot haver qui ofereixi el certificat d'eficiència sense realitzar la visita a l'immoble, és del tot  evident que per tal de no contradir la realitat existent les dades introduïdes en el certificat seran del tot genèriques i acabaran traduint-se en la pitjor qualificació possible.

En A² arquitectes ens agrada la feina ben feta per això totes les nostres certificacions van precedides de la corresponent visita a l'immoble.

- És obligatori fer la certificació de l’edifici sencer?

En el cas de Catalunya, no! Cada comunitat decideix si admet només la certificació de l’edifici complert o només la de l’habitatge o ambdues.

En el cas de Catalunya s’admeten els dos tipus de certificacions, edifici complert i habitatge individual dins d’edifici plurifamiliar. Per tant, un propietari d’un habitatge situat dintre d’un edifici amb més veïns, pot encarregar la certificació del seu habitatge.

- Si tinc la certificació de l’edifici sencer i no crec que s’ajusti al meu habitatge puc fer un certificat només del meu habitatge?

Si creus que el teu habitatge pot tenir una qualificació millor que la que tens de l’edifici sencer, pots demanar fer la certificació només del teu habitatge.

- Aquest procés obligarà a fer obres?

No, la certificació i l'etiqueta tenen un caràcter eminentment informatiu. Si bé és cert que la certificació sempre recomana millores que es poden dur a terme per millorar els consums de l'immoble, aquestes millores no són en cap cas obligatòries.

- Perquè encarregar-ho a A2 arquitectes?

En A2 arquitectes tots el tècnics tenim amplis coneixements pel que fa a la certificació energètica, a més de disposar d'experiència contrastada en l'ús dels programes reconeguts pel Ministeri d'indústria, energia i turisme.

A més com a arquitectes disposem d'uns bons coneixements pel que fa construcció que ens permeten treure optimitzar al màxim l'anàlisi d'eficiència energètica. En altres paraules, com més coneixes com és l'edifici, habitatge o local menys et penalitza el procés de càlcul i millor qualificació es pot obtenir.

Per a nosaltres cada client és únic i per això ens adaptem a les seves necessitats (rapidesa, millor qualificació, etc.)

Per tot això A2 arquitectes ofereix la possibilitat de realitzar el tràmit de la forma més ràpida i còmoda possible amb la tranquil·litat de saber que obtindrà la millor qualificació possible pel seu edifici, habitatge o local comercial, que l'ajudi a destacar de la competència.

Si ho desitja també oferim:

●   Assessorament sobre les possibles millores que es poden efectuar per tal de millorar la qualificació obtinguda.

●   Servei de redacció de projectes i coordinació de possibles obres de millora, en el cas de desitjar millorar el seu immoble per tal millorar la seva eficiència energètica i/o accedir a subvencions.

 

Contactar

Deixa les teves dades i et truquem, o bé pots contactar amb nosaltres a través de:

634 401 022

info@a2arquitectes.com

LineId: a2arquitectes

Col·legi d'arquitectes de Catalunya
Comenta
Comenta a Twitter Comenta a Facebook Comenta a LinkedIn

a2arquitectes © 2013 - Avís Legal